Regels voor handbagage vliegvelden

vrijdag, 16 september 2011

Image: Travelers line up to get their luggage

 
Veiligheid is voor Schiphol belangrijk. Er wordt daarom gecontroleerd op het meenemen van gevaarlijke stoffen en voorwerpen die een gevaar kunnen vormen voor de passagiers, bemanning of de veiligheid van het vliegtuig.

Verboden handbagage
Sommige artikelen zijn verboden om als handbagage in het vliegtuig mee te nemen. Deze zijn vermeld in een Lijst Verboden Goederen Handbagage die is opgesteld door de EU. Aan deze lijst kunt u geen rechten ontlenen. De beveiligingsmedewerker behoudt altijd het recht om alsnog vanwege veiligheidsredenen een artikel te weigeren.

 • Lijst 1 Bestaan uit goederen die u als passagier niet zelf en ook niet als handbagage mag vervoeren.
  Voor lijst 1 met verboden goederen, klik hier
 • Lijst 2 bestaat uit goederen die u als passagier niet zelf, niet als handbagage en ook niet als ruimbagage mag vervoeren.
  Voor lijst 2 met verboden goederen, klik hier
 • Vloeistoffen en gels
  Wilt u uw eigen shampoo meenemen als handbagage? Of heeft u uw lenzenvloeistof nodig in het vliegtuig? Vloeistoffen en gels kunnen alleen in uw handbagage mee onder de volgende voorwaarden:
  •Vloeistoffen en gels zitten in verpakkingen van maximaal 100 ml
  •Verpakte vloeistoffen en gels zitten in één doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje van maximaal één liter
  •Elk persoon reist met maximaal één plastic 1-literzakje
  •Medicijnen en babyvoeding, aantoonbaar nodig tijdens de reis, zijn toegestaan

  Dit geldt voor alle passagiers die vertrekken van, of overstappen op, een luchthaven binnen de Europese Unie.

  Neemt u vloeistoffen, gels of spuitbussen mee of koopt u deze vóór de paspoortcontrole en heeft u deze niet nodig aan boord? Dan adviseren wij u deze in uw ruimbagage te stoppen, voordat u incheckt.

  Gekocht op Schiphol
  Alles wat u op Schiphol na de paspoortcontrole heeft gekocht, mag met u meevliegen. U kunt uw aankopen gewoon meenemen als handbagage. Wel gelden speciale regels voor vloeibare stoffen.

  Speciale voorwaarden voor gekochte vloeistoffen en gels
  •De vloeistoffen en gels zijn door de taxfree winkel of aan boord voor u verpakt en verzegeld. Het zegel is één dag geldig. Als u op een volgende luchthaven moet overstappen, mag u het zegel niet verbreken tot u op uw eindbestemming bent aangekomen
  •De vloeistoffen of gels zijn aantoonbaar op de dag van de vliegreis gekocht

  Voorwaarden buiten de Europese Unie
  •Vloeibare artikelen die taxfree zijn gekocht op een luchthaven buiten de Europese Unie zullen op Amsterdam Airport Schiphol in beslag worden genomen. Zelfs als deze verzegeld zijn. Dit geldt ook voor aankopen die u aan boord van een niet-Europese luchtvaartmaatschappij heeft gedaan.
  •Verzegelde vloeibare artikelen vanuit de Verenigde Staten, Canada en Maleisië mogen via Amsterdam Airport Schiphol meegenomen worden op de volgende vlucht. Dit geldt niet wanneer u doorvliegt naar de Verenigde Staten of wanneer u met Delta Airlines vliegt naar Mumbai.
  •Vliegt u vanuit Schiphol en stapt u over in de Verenigde Staten of Canada*? Dan wordt u geadviseerd om taxfree gekochte vloeistoffen, gels of spuitbussen na de douanecontrole in uw ingecheckte bagage te vervoeren.

  *Uitzonderingen voor een aantal Canadese luchthavens: als u vanaf Schiphol vliegt via Montreal (Pearson Int.) kunt u vanaf 30 april 2010 taxfree gekochte vloeistoffen meenemen op de volgende vlucht. Vliegt u via Montreal (Trudeau Int.) dan geldt hetzelfde vanaf 31 mei 2010.

  Vliegt u vanuit Schiphol en stapt u over in Australië?
  Dan mag u geen vloeistoffen, gels of spuitbussen in uw handbagage meenemen die u buiten Australië heeft gekocht.

  Per ongeluk iets verkeerds ingepakt?
  Sommige goederen en stoffen mag u wel vervoeren in uw ruimbagage. Heeft u bijvoorbeeld per ongeluk uw (nagel)schaar in uw handbagage gepakt? Dan kunt u deze voor het inchecken nog in uw ruimbagage stoppen. Sommige artikelen levert u in bij de beveiligingsbeambte. Ander artikelen kunt u beter tegen betaling laten versturen. Daarvoor kunt u terecht bij de servicepunten in de Vertrekhallen. Dit is niet meer mogelijk bij controle aan de gate.

  Bij twijfel bellen
  Twijfelt u of u bepaalde goederen mag meenemen, dan kunt u bellen met: 0900 01 41, EUR 0.40 p.m. Bij twijfel over chemische/ontvlambare stoffen belt u met de Inspectie Verkeer en Waterstaat. Dit kan tijdens kantooruren op nummer +31(0)88 489 00 00

  Bron: Schiphol nieuwsbrief
  Eindhoven Airport

   

  Naar boven